Fakturino recension & omdöme

Fakturino har en av de mest populära tjänsterna för företagslån i Sverige. Till skillnad från de flesta andra lånejämförelsetjänsterna som även har privatlån fokuserar Fakturino enbart på företag.

Här kan välja mellan erbjudanden till ditt företag från upp till 30 olika banker och långivare. Just Fakturino erbjuder de största summorna för företag. Enligt denna aktör skall det vara möjligt att låna ända upp till 60 miljoner kronor! Men vi förmodar att detta erbjudande endast gäller större företag. 

När du fyllt i formuläret för att söka lån görs en kreditupplysning på företaget som ska låna pengar. Därefter startar budgivning där anslutna banker och låneinstitut ger dig sina bud. Du kan själv välja och fundera över vilket erbjudande som passar dig bäst.

fakturino omdöme

När du gör en ansökan om lån hos Fakturino börjar budgivningen för bankerna och långivarna direkt. Inom 24 timmar har du fått en sammanställning med samtliga banker där du kvalificerar dig för lån. Eftersom ansökan inte är bindande behöver du inte känna dig tvingad att anta något erbjudande. 

Du kommer att få många olika erbjudanden där löptider och ränta skiljer sig åt. De vanligaste lånen är upp till 5 miljoner kronor och löper på allt mellan en månad upp till 5 år. Återbetalningstiden på lånen som ligger över detta, upp till 60 miljoner och som Fakturino enbart förmedlar till större företag, är individuella och avtalas mellan parterna. Där kan tiden för återbetalning röra sig om 10-20 år. För de vanligaste lånen brukar man kunna få pengarna inom 48 timmar efter avtalet är påskrivet, i många fall samma dag.

Exempel på långivare anslutna till Fakturino: Ikano Bank, Resurs Bank, Svea, Mynt, Capital Box, Froda, DBT, Capcito, Tessin, qred, Aros Kapital, Fedelta, Billecta, Qapitala, Corpia, A.B.S. Factoring, Float 

Om Fakturino

Fakturino etablerades år 2013 som en oberoende digital aktör på marknaden med målet att konkurrensutsätta Sveriges ledande banker och finansinstitut mot varandra. Tidigare ansåg många företagare att det var dyrt och krångligt att ansöka lån. Därför ville Fakturino ge företagare möjlighet att slippa lägga egen dyrbar tid på att söka finansieringsmöjligheter hos respektive bank och finansbolag och istället låta anbuden komma direkt till företagen via Fakturinos egen digitala plattform.

Sedan starten har Fakturino arbetat för att hela tiden förbättra företagares förutsättningar för att driva, utveckla och äga företag med god tillväxt. Fakturino är numera en del av Bonnier News och har verksamhet i länderna: Sverige, Norge och Estland, samt håller de på att expandera till ytterligare nya marknader.

Alla långivare hos Fakturino är anslutna till finansinspektionen så att du alltid kan vara trygg med att allt går rätt till. Företagets huvudkontor hittar man på Rålambsvägen 17. Öppettiderna för telefon är 8-17 måndag till fredag. Genom chat däremot når man Fakturino mellan 8 till 20 på vardagarna. 

Kontaktuppgifter
Mail: info@fakturino.se
Tel: 08-400 20 444
Chatt: fakturino.se

Fakturino – Steg för steg

Kan nystartade företag söka lån hos Fakturino?

Eftersom Fakturino specialiserar sig på just företag och samarbetar med många olika partners kan alla företag söka lån hos Fakturino, även nya. Du måste dock vara beredd på att inte få ett överväldigande antal erbjudanden och att inte alla erbjudanden lever upp till dina förväntningar. Risken för nya företag räknas alltid högre för nya företag och därför är också kraven för att få låna pengar högre än för etablerade företag. AB har också större chans att få flera erbjudanden än enskilda firmor.

Om du är nyföretagare skall du vara beredd på att lämna ut uppgifter som långivaren kan vilja ha beroende på hur mycket du vill låna. Detta inbegriper exempelvis en redogörelse för din privata ekonomi, affärsplan, senaste transaktioner och avbetalningsplan. Tänk även på att oavsett lån så måste du som söker för ditt företag vara en registrerad person för företaget och ha ledande ställning i det.

Erbjuder Fakturino företagslån trots betalningsanmärkning?

Ja, det går bra att företaget har betalningsanmärkningar för att kunna söka lån hos Fakturino. Hur många erbjudanden du får beror på hur de olika långivarna ställer sig till betalningsanmärkningar. De har alla olika regler och gör individuella bedömningar på risk och betalningsförmåga. Om ett företag har betalningsanmärkningar blir räntan i högre räntor. 

Om företaget har skuldsaldo hos kronofogden får du räkna med att inte få några låneerbjudanden eller i vilket fall väldigt få. Det enda som långivarna accepterar är i regel är skulder hos skattemyndigheten som restskuld av skatt eller skuld till annan myndighet.

Vad är räntan på företagslån hos Fakturino?

Vad man får för ränta på företagslån hos Fakturino skiljer sig åt beroende på långivare och företagets egna förutsättningar som dess historik, innestående skulder, allmän ekonomi och så vidare. Det som direkt påverkar månadskostnad och ränta är amorteringstiden. För små lån lönar det sig i regel att betala tillbaka så snabbt som möjligt. 

När du tar ett lån är det viktigt att skilja mellan månadskostnaden och den effektiva räntan, särskilt årsräntan. Räntan är förhandlingsbar och för att kunna få bästa möjliga ränta bör du skicka med information och dokument som redogör för exempelvis:

 • Personlig ekonomisk situation
 • Bokslut, balans- och resultaträkning
 • Möjlig säkerhet som fastighet, fordon eller lager
 • Möjlighet att pantsätta utestående fakturor
 • Ytterligare möjliga borgensmän
 • Senaste kontoutdragen
 • Bevis på bolagets lönsamhet

 

Sammanfattning och betyg

Fakturino är specialiserade på företagslån och gör allt för att du ska få bästa möjliga upplevelse när du söker om lån och bästa möjliga erbjudanden. Fakturino lever gott upp till förväntningarna med många anslutna banker- och låneinstitut. Samt erbjuder Fakturino den i särklass största lånesumman för jämförelsetjänster – upp till hela 60 miljoner kronor för större företag. 

Ansökningsprocessen är enkel och tydlig. Redan när man skickat in en låneansökan börjar erbjudanden komma in och om du ansöker under kontorstid bör du ha fått in de flesta, om inte alla erbjudanden, redan samma dag eller inom ett dygn. Även om inte Fakturino är öppet på helgerna har de en bra kundtjänst som är professionell och svarar snabbt. Oftast tar det inte mer än någon minut innan någon svarar per telefon eller på chatten. 

Av oss får Fakturino betyget [4.5] och vi rekommenderar deras tjänst för alla typer av företag. Om du leder ett stort företag är Fakturino det självklara valet eftersom de erbjuder de i särklass högsta lånesummorna hos alla lånejämförelsetjänster.

Fakturino

4.4 av 5
4.5

Utbetalningstid

5.0/5

Användarvänlighet

4.5/5

Krav & Villkor

4.0/5

Kundtjänst

4.5/5

Fördelar

 • 30 anslutna långivare
 • Lån på upp till 60 miljoner
 • 4,7 av 5 i Trustpilot
 • Snabb kundtjänst
 • Erbjuder lån till nystartade företag

Nackdelar

 • Erbjuder inte privatlån
 • Har ej öppet på helger