Lendo företagslån: Omdöme & recension

lendo företagslån omdöme

Lendo har Sveriges största jämförelsetjänst av lån och är förmodligen den mest kända aktören i Sverige främst inom privatlån. Även gällande företagslån har Lendo en av de största och mest anlitade tjänsterna för att jämföra olika erbjudanden om lån. Lendo lånar inte själva ut pengar eftersom det varken är ett låneinstitut eller en bank, utan agerar istället som mellanhand mellan långivare och låntagare. 35 banker och låneinstitut är för närvarande anslutna till Lendo av vilka du kan få låneerbjudanden av.

Genom Lendo är det för närvarande möjligt för ditt företag att låna ända upp till sex miljoner kronor. Fördelen med att ansöka om företagslån via en jämförelsetjänst som Lendo är att det endast krävs en enda kreditupplysning för att få flera olika erbjudanden om lån. När du söker ett lån hos Lendo kommer de banker och låneinstitut hos vilka ditt företag uppfyller villkoren att höra av sig direkt till dig med sina erbjudanden. När du har tagit del av olika erbjudanden och valt ut en bank är det möjligt att banken eller institutet kan vilja ha kompletteringsuppgifter av dig.

lendo företagslån recension

När du har godkänt erbjudandet och lånet är beviljat har du i regel pengarna inom några dagar. En del banker betalar ut pengarna direkt och andra kan ta något längre tid. Hur lång tid beror på bank och önskad lånesumma.

Långivare anslutna till Lendo: Approva, Aros Kapital, Avida Finans, Balanzia, Big Bank, BraBank, Brocc, Capcito, Capital Box, Cash Buddy, Collector Bank, Coop, Credento, Corpia, CrediNord, EuroLoan, Fedelta, Forex Bank, Froda, Good Cash, Ica Banken, Ikano Bank, IMH Finans, Konsumentkredit, Lån & Spar Bank, Lendify, Marginalen, Moank, MoneyGo, Mynt, Nordax Bank, Northmill Bank, Bank Norwegian, Nystart Finans, OPR Företagslån, Qred, re:member, Resurs Bank, Santander, Consumer Bank, SEB, SevenDay Bank, Svea, Swedbank, Svea, Thorn Privat Finans, Wasa Kredit, Qapitala

Om Lendo företagslån

Lendo vill framförallt erbjuda de enklaste och mest prisvärda tjänsterna på marknaden. De erbjuder både privat- och företagslån, samt kan de hjälpa kunder med att samla lånen hos en aktör och därmed spara tid, onödiga kostnader, samt ge kunden god överblick över lånen. Lendo grundades år 2007 och har vuxit sig stor snabbt. Nu har företaget ett flertal kontor i flera länder och huvudkontoret är beläget i Oslo. Men lendo fortsätter att växa och sedan starten har de expanderat ut till fler länder i Europa. Idag finns de förutom i Norge och i Sverige även i Finland, Danmark, Österrike och Spanien. Fler kontor är under planering. 

När Lendo startade fanns det väldigt få som erbjöd att förmedla lån genom en (1) kreditupplysning. Lendo ville skapa en transparent tjänst för lån och samtidigt göra det enklare för privatpersoner att be om lån. Man förenklade därför hela processen så att låntagaren bara genom ett par klick kunde göra en kredit kreditupplysning och få erbjudanden från många långivare samtidigt.

Alla Lendos företagspartners står under Finansinspektionens tillsyn, både inom privat- och företagslån, vilket innebär att du alltid lånar tryggt hos Lendo. Lendo har inget kontor som tar emot besökare och därför hittar du dom genom webben eller telefonledes. Öppettiderna hos Lendo är bland de generösaste man kan hitta hos lånejämförtjänster. Från måndag till torsdag når du dom mellan 08.00 till 20.00, på fredagar mellan 09.00 till 17.00, samt har de öppet mellan 10.00 fram till 14.00 på både lördagar och söndagar.  

Kontaktuppgifter:

 kundservice@lendo.se

 0771 – 13 13 10

Lendo företagslån – Steg för steg

Vilka företag kan söka lån hos Lendo?

Alla företag kan söka lån hos Lendo. Grundkravet för att kunna söka företagslån genom Lendo är dock att företaget måste vara registrerat i Sverige, samt att du som ansöker måste ha ett registrerat engagemang på förtaget. Detta innebär att den som söker måste ha en ledande roll i företaget såsom VD eller ägare. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka om lån hos Lendo. 

Även nystartade företag kan söka lån hos Lendo. Utbudet av aktörer som erbjuder lån minskar något om ditt företag är helt nystartat. Långivaren kan även vilja se din omsättning och affärsplan innan de godkänner lånet.

Vad får man för ränta hos Lendo?

Räntan på ett företagslån hos Lendo avgörs individuellt och beror på vilken bank du väljer, samt dina egna möjligheter att betala av lånet samt bankens egen riskbedömning. Om ditt företag har god ekonomi utan skulder, samt har goda möjligheter att betala av lånet snabbt, har du möjlighet att få goda villkor både på höga lånesumma och betalningsvillkor inklusive låg ränta. 

Hur lång tid du väljer eller klara av att betala av lånet på spelar stor roll för räntan. När du gör en ansökan får du själv välja hur lång tid du vill ha för att betala av lånet. Den lägsta perioden är 6 månader, den längsta 5 år. Vid mindre summan gynnar det dig oftast att försöka betala av lånet så snabbt som möjligt. Om du lånar pengar på grund av ekonomiska svårigheter bör du vara beredd på att visa upp papper och intyg som hjälper dig att få så god ränta som möjligt så. Detta inkluderar: 

 • Balans och resultaträkning från det senaste året eller längre
 • Erbjudande om säkerhet, exempelvis i form av  fastighet, fordon eller lager
 • Erbjudande om pantsättning av utomstående fakturor
 • Erbjudande en ytterligare borgensman
 • Utdrag på senaste transaktioner
 • Intyg och bevis på bolagets lönsamhet och framtidsutsikter

Erbjuder Lendo företagslån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går bra att söka lån hos Lendo trots betalningsanmärkningar. Men du måste vara beredd på att inte kunna låna lika mycket och till en annan ränta än om du inte hade anmärkningar. Eftersom alla långivare har egna regler angående lån till företag med betalningsanmärkningar kommer de erbjudanden du får även bero på skuldens karaktär. I regel får man färre erbjudanden desto högre skulden är. Skuldsaldo hos kronofogden är tyvärr i princip ett nej per automatik från de flesta långivarna.

Sammanfattning och betyg

Att söka lån hos Lendo är så enkelt och smidigt som det kan bli. Lendo erbjuder inte bara en smidig ansökningsprocess, utan dessutom fler långivare att välja mellan än någon annan lånjämförelsetjänst. Dessutom har Lendo exemplariska öppettider så att du når dom per telefon under hela veckan. När du söker lån hos Lendos partners får du svar i princip omgående av de långivare som passar dig och ditt företag. Ibland kan du få pengarna samma dag och i regel tar inte hela processen tills avtalet är skrivet och du får pengarna mer än två dygn. Läs mer om Lendo på deras hemsida.

Lendo

4.2 av 5
4.2

Utbetalningstid

5.0/5

Användarvänlighet

4.3/5

Krav & Villkor

4.0/5

Kundtjänst

3.5/5

Fördelar

 • Få lån upp till 6 miljoner kronor
 • Hela 35 långivare att välja mellan
 • Kundservice med bra öppettider
 • Alla typer av företag kan söka lån

Nackdelar

 • Hemsidan saknar livechatt
 • Ibland något långa telefonköer
 • Presenteras ibland lån som ej uppfyller ens krav